Dopjesactie

Graag zet ik mij in voor deze vrijwilligersactie, waarin geld wordt verzameld voor het project 'Vrienden der Blinden'.

Zelf worden we dagelijks geconfronteerd met de moeilijkheden dat een slechtziend iemand ervaart, aangezien mijn man Rory lijdt aan de oogaandoening retinitis pigmentosa. Zijn kokerzicht, nachtblindheid en kleurenblindheid vormen een obstakel om een normale levenwijze te ervaren.

Binnenkort zal Rory begeleid worden door de blindengeleidehond Walter, die nu zijn opleiding volgt in het  opleidingscentrum Vrienden der Blinden. Als dankbetuiging willen we een handje toesteken, met als doel meerdere mensen met een visuele handicap een betere toekomst toe te schenken.

 

Wat houdt het in?

Plastiek dopjes afkomstig van drankflessen (water, frisdrank, melk, fruitsap), reinigingsprodukten, etenswaren (vb choco), shampoo's ... kunnen ingezameld worden.

Zij worden door tal van vrijwilligers geselecteerd en gesorteerd om dan naar één verzamelpunt te transporteren. De goedgekeurde dopjes worden uiteindelijk gerecycleerd tot duurzame palletten die gebruikt worden in de industrie en warenhuizen.

Één kilogram dopjes brengt 0.35 euro op.

 

Aangezien het opleiden van een geleidehond 23.000 euro kost, kan het inzamelen van 65.000 kg dopjes de levenswijze van een slechtziende/blinde drastisch verbeteren.

 

Dopjes sparen...een nadeel?

U kan misschien denken: na het afhalen van het dopje, behoudt de samengeperste fles niet zijn oorspronkelijke grootte...

Daarom deze tip: Pers de fles samen. Laat het dopje er gedurende één uur op, waarna het dopje zonder probleem kan afgedraaid worden. De fles behoudt zijn vorm waardoor u geen extra PMD-zakken hoeft aan te schaffen.

 

Dus: twee voordelen: u steunt een goed doel én u levert een positieve bijdrage wat het milieu betreft!

 

HOe kan jij je steentje bijdragen?

Uiteraard kan je thuis de dopjes bijhouden. Dopjes afkomstig van frisdranken, melk, fruitsap, water, shampoo, reinigingsproducten, etenswaren e.d. zijn van harte welkom!

Dopjes met een kartonnetje binnenin en vuile dopjes (met schimmel/zand/voedselresten) worden echter niet goedgekeurd door de firma.

Vertel het alvast door aan de familie, vrienden, vereningen zodat je met trotsheid een grote hoeveelheid dopjes kan afleveren!

 

Waar kan je terecht met jouw dopjes?

Er zijn verschillende inzamelcentra. In Diksmuide kunt u terecht bij twee koppels:

- bij ons (Rory en Virginie): ijzerlaan 38 te Diksmuide (dierenarts.decoster@gmail.com // 051.705028)

- bij Marleen Mèirlevede en Rudi Haest: Wijnendaelestraat 78 te Beerst (mudileen@hotmail.com)

De dopjes worden dan van daaruit getransporteerd naar Vrienden der Blinden om dan van daaruit verder naar de firma gebracht te worden.

 

 

© 2010 Dierenarts Decoster -- Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode